lauantai 14. huhtikuuta 2012

Rakkauden ensi huokaisu on järjen viimeinen.




Tossa on joku ihan surkea video puhelimella kuvattanu torstain puuhista. En hallitsee yhtään editointia jne.

Maastakäsittelin siis ponia. Tappi oli oikein kiva! Laitoin valjaat päälle, kun ajattelin juoksutuksen jälkeen ohjasajaa, mutta en kerenyt enää.
Ajattelin ensin juoksutella Tappia, jos sillä olisi kertynyt energiaa parilta edellisesltä päivältä, kun oli ollut vapaata. Poni ei kumminkkaan ollut mikään ylienerginen, päinvastoin hieman löllö. Juoksuttelin kumminkin hetken. Tappi halusi kovasti piehtaroimaan. Otinkin siltä yhdessä vaiheessa valjaat pois ja annoin rauhassa piehtaroida, niin työskentelykin sujui paremmin sen jälkeen. Juoksutin myös vähän toiseen suuntaan.
Tämän jälkeen vähän peruuttelua, väistämistä yms. Kumartelin ja taivuttelin myös porkkanaplaojen kanssa. Tappi välillä rupesi itsekeen kumartelemaan, hassu poni.
Olisin voinnut jatkaa työskentelyä paljon pidempääkin, mutta meitä tultiin hakemaan, niin oli pakko suunnata tallille päin.


Perjantaina oltiin Jennan&Kaapon kanssa maastoilemassa. Tehtiin semmoinen noin kahden tunnin lenkki.
Tappi oli alkuun aika jännittynyt ja käynti oli semmosta pomppua paikallaan.
Reitti oli Tapille aivan uusi. Siinä piti alkuun mennä jonkuu matkaa asfaltilla, nopeusrajotus autoille oli 60. Aina, kun tuli autoja pysäitimme varmuuden vuoksi. Jotkuun autot hidastivat kohdallamme, mikä oli hyvä juttu. Jotkuun mulkoilivat pahasti ja menivät samaa vauhtia ohitse. Jennakin koitti huitoa raipalla merkiksi, että hidastaisivat vähän. Välillä sitten vähän poikiteltiin siinä autotiellä, vaikka Tappi ei autoja pelkääkkään. Ehkä ensi kertaa varten pitää naamioida poni hirveksi!
Ekoissa ravipätkissä Tappi meni aika reippaasti, piti tehdä pari kunnon pidätettä niin poni meni loppumatkan sitten hyvin. Päästiin vetämään yksi ylämäkikin melkein niiin kovaa, kun kavioista lähti.
Vieras ravurikin oli jännä kauempana, Tappi korskui ja nosti hännän ylös, mutta ei tehnyt sitten muuta. Iha hölmö otus :D
Loppumatkasta ei sitten tapahtunut oikeastaan mitään. Vaikka tulikin välillä autoja, niin jatkettiin normaalisti. Ei jääty auton alle tms, vaikka oli perjantai 13. päivä!
Tallissa ponin hoito ja varusteiden puunaus.

Ollaan tässä harkittu ponin myymistä kesän loppupuolella. Asia ei ole kumminkaan vielä varmaa. Tavoitteena löytää ponille hyvä koti mielellään lähialueelta, jotta voitaisiin mahdollisesti käydä katsomassa.
Vaikka luopuminen ponista tuntuisi pahalta, on ajateltava sen parasta. Itse olen aika iso noin pienen ponin selkään. Olen myös hoitanut ponin aikalailla yksin melkein 2 vuoden ajan, olen melko väsynyt siihen. Syksyllä alkaa myös peruskoulun viimeinen vuosi, niin pitää panostaa enemmän koulunkäyntiin. Aika tuntuu loppuvan kesken.
Myynti ei kumminkaan ole vielä varmaa!



2 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Onhan Tapilla ollut tämä ahkera vuokraaja jo reilut puoli vuotta ! ;)

petra kirjoitti...

Tiia / Jep, mutta aika ei siltikään tunnun riittävän pahemmin ja en enää tykkää itse niin paljon ratsastaa Tapilla, kun on aika pieni s: