keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Tappi 29.8.-10 ---->



Tappi on siis ollut omistuksessamme 29.8.2010 lähtien. Ajattelin kertoa erittäin lyhyesti vaiheitamme.

2010:

Käytiin kokeilemessa Tappia (päivämäärää en muista) elokuussa ja siitä pian poni lähtikin uuteen kotiin!


Alkuun meillä oli erittäin paljon vaikeuksia! En voinnut uskoa, että kyseessä oli sama poni kuin koeratsastuksessa. Tappi kiikutti ympäri kenttää, en yksinkertaisesti pärjännyt sille.

Koitin ratsastaa voltin ja tädäm poni olikin saattanut sinkoutua jonnekkin nurkkaan. Kentällä ei vielä silloin edes ollut kunnon aitoja, niin käytiin ojassakin useampaan otteeseen.




                            Kun tunnit ratsastuskoululla loppuivat arvioltani alle kuukauden päästä Tapin ostosta, rupesin käymää tunneilla Tapilla kotitallilla. Edistyttiin mukavasti tuntien ansiosta. Ratsastinkin silloin suurinpiirtein max. 3 kertaa viikossa: tunnilla, maastossa tai itsenäisesti kentällä. Välillä myös ratsastuksenopettajemme pikkusisko läpiratsasti Tappia.

Tappi alkoi edistyä mukavasti. Voisiko sanoa, että talvella sitä pystyi jopa ratsastamaan! Vielä silloin tällöin Tappi sai 'lähtöjä', mutta nyt tiesin tuntien ansiosta mitä tuli tehdä, kun poni päättää pinkaista jonnekkin. Laukannostoissa oli myös vielä hankaluuksia.

Maastakäsittelin suurimmaksiosaksi, sillä ajattelin ettei poni saisi nyt missään vaiheessa kyllästyä ratsastukseen!



2011

Tappi oli koko talven erittäin kiva. 


Talvella uskaltauduin jo eri tallille valmennukseen ja kisoihinkin keväällä.

26.3.-11 Marika Vunderin valmmenus


10.4.-11 seurakoulu

Tehtiin myös tunneilla vaikeampia harjoituksia. Tappi selvisi niistäkin hyvin. Tosin kunolla asettuminen ja myötääminen oli edelleen hankalaa, myös välillä nousi vääria laukkoja, mutta nosti ne myös pysähdyksestä. Pohkeenväistötkin olivat hankalia, peruutuksista puhummattakaan!


Kesällä käytiin kenttävalmennuksessa ja parissa kisoissakin!  
 Kisat ja valkut menivät hyvin. Tappi oli vierailla paikoilla todella eteenpäinpyrkivä ja muutenki tosi mukava.





Meillä oli satulaongelmia. Mentiin kesällä paljon ilman satulaa. 
Oikeastaan koko kesä oli pelkkää rentoa harrastelua. Pääasiassa köpöteltiin vähän kentällä tai maastossa. Suurimmaksi osaksi ilman satulaa ja suitsia. Tunneillakaan ei käyty.



Käytiin kesällä myös leirillä. Leiripaikkana oli Palmun ratsutalli. Hieman oli pettymys koko leiri. 
Olin kumminkin ylpeä ponista, sillä se meni koko leirin todella hienosti! Teki myös yhden leirin ulkopuolisen alkeistunnin ja osasi käyttäytyä.





Loppukesästä kumminkin onnistuin taitavasti tippumaan ja kädestäni meni pari luuta poikki, niin en päässyt itse pitkään aikaan ratsastamaan. Tappia tämän ajan pääsääntöisesti hoitivat Annika ja Anniina, otin myös Tapille kaksi vuokraajaa. Riina vuokrasi ponia jonkuun aikaa, mutta lopetti tässä pari viikkoa sitten ja Tiia taas aloitti vuokraamisen äskettäin.


Aloitin eilen taas pitkästä aikaa itse ratsastamaan! Tuntui hieman oudolta yli kolmen kuukauden tauon jälkeen. Tarkoitus olisi taas alkaa käymään tunneilla ja mahdollisesti jo ensikuussa osallistua johonkin valmennukseen, sekä yhtiin kisoihin.












                            








6 kommenttia:

satuu kirjoitti...

mmm mullaki oli tollanen kypärä mikä sulla on vikassa kuvassa,, joku vaan sattui varastamaan sen tallilta mun kaapista -.-'

petra kirjoitti...

höh D:

j u l l e kirjoitti...

ooi tosi kiva postaus :D!

emppu_:) kirjoitti...

miks oli pettymys toi palmun talli? (:
ku itelläni ois ehkä suunitelmis mennä sinne kesäl:d

petra kirjoitti...

j u l l e / Kiva, et tykkäät (:

emppu_:) / Ne majotustilat oli aika pienet, sitte niissä ei ollu sähköä sekä oli kylmä. Hevoset oli vähän mitä oli. Tunneilla kävi esim. yks poni jonka ratsutus oli alotettu vast vähän aikaa sitten, eikä osanu paljoon mitää ja sitten oli muutenkin vähän tommosia... Marin opetus oli ok, mutta ei leirillä paljon edistystä tapahtunut. Ruuat ei mitään parhaimpia ja loppui melkein aina kesken ! Paikka oli myös aika sotkuinen... Kaikille satuloille ei ollut telineitä, kenttä vino ja sotkuinen, tarhojen aidat näytti olevan romahtamispisteessä, tarhat myös tosi sotkuisia. Myös hevoset käyttivät paljon yhteisiä varusteita, esim. yksi satula saattoi olla kolmella eri heosella ja saatettiin vaan sanoa "Ai, toi satula on käytössä no ota ton satula". Huomasin myös, että yhden ponin satula oli todellakin epäsopiva, ei ollut selkärangan tilaa juuri yhtään ja painoi säkää. Lista voisi vieläkin jatkua hieman, mutta eiköhän tämä riitä...
Plussaa tietenkin vapaasta ohjelmasta, mutta...

emppu_:) kirjoitti...

okei,no kiva kun kerroit! ooon kuullutkin siitä aika paljon negatiivisia juttuja,mutta en oo "parempaakaan" leiripaikkaa vielä löytänyt:<

pitää vielä etsiskellä;)